TQ Plaza, Crna Gora

TQ PLAZA je objekat od 50.000 m2 koji se prostiru na sedam spratova. Atraktivan položaj, blizu starog grada Budva daje i doprinosi vrednosti ove originalne zgrade, projektovane u obliku tri usidrena broda sa pramcima, nagnutim u pravcu mora. Jedna od osnovnih osobina projekta TQ PLAZA je protok prirodne svetlosti u celoj zgradi, čime se dobijaju maksimalne prednosti klimatskih uslova i privilegija izvanrednog panoramskog pogleda.

Aluminijumska stolarija je urađena od aluminijumskim profila sa termo prekidom proizvođača FEAL u različitim sistemima u zavisnosti od potrebe.

Poseban pečat zgradi daje aluminijumska staklena fasada u prizemlju koja imitira uzburkano more. Iako se radi o standarnom sistemu FEAL 60K, fasada je isprojektovana i izvedena tako da i danas predstavlja ponos nasih projekatana i montažera.

Osim aluminijumske staklene fasade na objektu smo uradili oko 9.000 m2 ventilisane fasade od aluminijumskih kompozitnih panela, poznatijeg kao alukobond.

Koriscenje origonalne potkonstrukcije za pomenuti sistem predstavlja garanciju da ce objekat jos dugo biti atraktivan i uredan.